03.01.2024

Danmarks første entreprenør certificeret i DS1140

DS1140

Vi er utroligt stolte af, at vi som den første entreprenør i landet er blevet certificeret efter Dancerts nye ordning i DS1140, som er en ny ordning for entreprenørvirksomheder, der udfører bærende konstruktioner.

Vi har valgt at få denne certificering for at imødekomme de mange krav fra de certificerede statikere, som gør det svært at navigere i dokumentationsniveauet.

”Vi forventer, at certificeringen vil give os færre udfordringer med hensyn til dokumentationen og en bedre dialog med kunder og samarbejdspartnere, udtaler Dorte Hartvig Knudsen, der er Leder for Udvikling/processer hos Midtjysk Albyg.

Som certificeret virksomhed bliver vi tredjepartsovervåget, og vi forventer, at certifikatet vil give vores kunder og samarbejdspartnere sikkerhed for, at vi kontrollerer os selv og vores underentreprenører i henhold til DS 1140, samt at dokumentationen er udført korrekt.”

Dancert har udviklet den nye, frivillige certificeringsordning for entreprenørvirksomheder, der udfører bærende konstruktioner på baggrund af de udfordringer, som mange entreprenører oplever i dag i forhold til tolkning af regler og praksis vedrørende den lovpligtige dokumentation for kontrol af udførelse af bærende konstruktioner.

Udfordringerne går især på, at reglerne om, hvad der skal afleveres, tolkes forskelligt fra projekt til projekt.

Vi håber og tror på at det vil give os et forspring at være ”first mover” med denne certificering. Hvis man som entreprenørvirksomhed i dagens Danmark vil være med ”forrest i bussen”, så må man følge med tiden. Og med alle de krav om dokumentation indenfor byggeri der er kommet allerede – og flere vil helt sikkert følge, så er det en nødvendighed at holde sig opdateret og 100% skarpe.

Med denne certificering i hånden kan vi vise vores kunder at vi har styr på tingene.


Skal du have bygget nyt erhvervsbyggeri?

Står du og skal have opført nyt domicilbyggeri eller en ny lagerhal?
Kontakt os på tfl. 97473600 og lad os tage en uforpligtende snak om hvordan vi kan hjælpe dig.

Flere nyheder