Aulum Milen er skabt for at gå en ekstra mil for unge, der af forskellige årsager, har svært ved at finde fodfæste i arbejdslivet, og få dem integreret på arbejdsmarkedet med trivsel, tryghed og korrekt støtte i fokus.
07.05.2024

Aulum Milen – et fælles projekt

Hvad gør man, når man som virksomhed gerne vil løfte et socialt ansvar – men ikke nødvendigvis kan løfte opgaven selv?

Vores bud er at teame op med ligesindede samarbejdspartnere, fordi vi, uanset forskelle, står stærkere sammen.

I samarbejde med Ungevejledningen under Herning Kommune, er vi* derfor stolte af at præsentere det fælles projekt: ”Aulum Milen”. Aulum Milen er skabt for at gå en ekstra mil for unge, der af forskellige årsager, har svært ved at finde fodfæste i arbejdslivet, og få dem integreret på arbejdsmarkedet med trivsel, tryghed og korrekt støtte i fokus. I virksomhedsfællesskabet kan vi sammen sikre, at de unge får den bedste oplevelse af arbejdslivet, får oprettet et netværk til sparringspartnere og, ikke mindst, at de får mulighed for at vælge mellem forskellige organisationer, alt efter deres evner og interesse.

At arbejde med socialt udsatte er ikke noget nyt, men det er nyt for de fleste virksomheder, at arbejdet skal kategoriseres og ikke mindst rapporteres jf. krav til ESG-rapportering. Virksomhederne i Aulum, har vist sig som særligt stærke på dette område over en årrække, med gode og stærke eksempler på anvendelse af arbejdskraft på særlige vilkår – hvilket, blandt andet, også har været anerkendt af Cabi.

Aulum Milen er skabt for at gå en ekstra mil for unge i aldersgruppen 18-25 fra lokalområdet. I opstarten vil Ungevejledningen Herning primært fokusere på unge med bopæl i Aulum, men med forventning om en positiv udvikling, der gør at der over tid kan åbnes op for unge i yderområderne af kommunen, men også med mulighed for at udvide konceptet til andre byer.

*Virksomhedsfællesskabet består af: AUBO Production A/S, Nettoline A/S, Midtjysk Albyg A/S, Aulum Fritidscenter, Green Box A/S & HORN Bordplader A/S.

Flere nyheder