| |
< Tilbage

Rejsegilde hos Mollerup Biler ApS08-08-2018 - 10:11

Den 2. august var vi til rejsegilde ved Mollerup Biler A/S. Det var en god oplevelse, hyggelig stemning og ikke mindst fik vi den spændende historie der gemmer sig bag Mollerup Biler ApS, som vi meget gerne vil dele med jer.

Mollerup Biler ApS (tidligere Mollerup Automobiler) som blev grundlagt i 1911, ejes og drives af Henrik Mollerup som er 3. generation i den familieejede virksomhed. 1951 blev vendepunktet hvor firmaet som en af de første i Danmark fik forhandling af Volkswagen, senere kom Audi og Seat til.

 

Firmaet boede på Fælledvej 1, Struer, siden 1978 (tidligere Holstebrovej 27, Struer). I sommeren 2006 blev de kontaktet af et projektudviklingsfirma fra Vejle som ønskede at købe deres grund, for at rive det ned og opføre et stort indkøbscenter. Køber ønskede at komme i gang meget hurtig og Mollerup Biler fik travlt med at finde noget andet.

 

Der var ikke noget til salg de kunne bruge, og de indså hurtig at de selv måtte bygge. Byggevirksomheden som skulle opføre Centeret tilbød, at de kunne bygge en bilforretning, samtidig med at de byggede centeret. Mollerup Biler skulle blot finde en egnet grund.

De havde kontaktet Struer Kommune som fortalte at industriområdet mod vest fremover skulle huse erhvervsejendomme med facader, bilforretninger, møbelhuse, og andre erhverv med detailsalg. Mollerup Biler var ikke meget for det, da det var ude på landet, men efter nogen overtalelse fra Kommunen sagde de ja til købet af grunden.

 

På Hjulmagervej opførte de et bilhus på 1100 m² og i juli måned 2007 flyttede de ind i de nye lokaler og drev deres bilsalg samt et reparationsværksted indtil i dag.

 

I efteråret 2014 blev de kontaktet af indehaveren af en nedknusningsvirksomhed, som fortalte at Struer Kommune var i gang med at forberede en omlægning af lokalplanen for deres område, som indebar at de fik nedknusningsvirksomheden som nabo. Han vidste godt at det var noget møg for Mollerup Biler, men syntes de skulle tage en snak med Kommunen for en evt. løsning. Det kom som et chok for Mollerup Biler, som ansatte en dygtig advokat til at undersøge hvordan og hvilke muligheder der var.

 

Efter lange forhandlinger med Struer Kommune fortalte de, at de regnede med at overtage grunden på Fælledvej 13. Mollerup Biler kunne da byde på grunden og det gjorde Mollerup Biler, men desværre ikke nok. Heldigvis havde ejeren af nedknusningsvirksomheden set annoncen i ugeavisen, og havde budt væsentlig mere, så han fik grunden. Efterfølgende handlede de indbyrdes, så Mollerup Biler købte Fælledvej 13 og nedknusningsvirksomheden købte Mollerup`s grund og bygninger på Hjulmagervej 3.

 

For firmaet der har drevet forretning i Struer i 108 år gennem 3. generationer tog byggetilladelsen ved kommunen 2,5 mdr., hvilket er meget lang tid, synes Henrik Mollerup, i sær når man fra kommunes side ønsker ud ad til, at fremstå som erhvervsvenlige.

 

Henrik Mollerup udtaler:
”Nå men afslutningsvis har vi valgt at se det som en ny begyndelse til en spændende fremtid med salg af nyere brugte kvalitetsbiler, hvor god rådgivning og service er nøgleordene som det altid har været i firmaet Mollerup Biler ApS. Jeg ser det som en vin-vin situation at jeg får min forretning ned på Fælledvej 13, lige op til Hovedvej A11, en meget synlig placering og derfra fremover koncentrere mig om bilsalget alene, som jo har min store interesse.” 

 

< Tilbage