< Tilbage

Branchens fremtid afhænger af vores indsats12-08-2019 - 13:29

”Vi har et ansvar for at uddanne kvalificeret arbejdskraft” siger Frants Sørensen, direktør hos Midtjysk Albyg.

I en tid hvor der mangler hænder giver det rigtig god mening at ansætte lærlinge. Fremadrettet bliver der hårdt brug for kvalificerede håndværkere, og Midtjysk Albyg gør en stor indsats for at uddanne kompetente og dygtige tømrere, så vi også i fremtiden kan være stolte af vores branche.

 

"Det kan ikke gøres op i kroner og ører, da det i bund og grund handler ligeså meget om at give de unge mennesker en god uddannelse og baggrund, så de kan være med til at sikre at vi også i de næste generationer kan levere et godt dansk håndværk", udtaler Frants Sørensen.

 

Sidste år vandt en af vores dygtige lærlinge, Jens Fuglsang de lokale mesterskaber i Skills, og gik videre til regionsmesterskaberne. Det er vi hammer stolte af!

 

”Jeg vil være tømrer fordi jeg havde brug for at komme ud og bruge min krop og mine hænder. Jeg søgte hos Midtjysk Albyg fordi de byggede mine forældres hus, og den vej lærte jeg nogle af mine nuværende kolleger at kende. Det bedste ved Midtjysk er at der hele tiden sker så meget både arbejdsmæssigt, men også kollegaer imellem. Det er altid en løssluppen stemning og en god arbejdsmoral. Jeg nyder at skulle på arbejde med de kollegaer jeg går med til daglig da vi altid har det skide sjovt.”

 

Citat: Jens Fuglsang, tømrerlærling hos Midtjysk Albyg.

 

Vi er i øjeblikket 42 ansatte, og deraf har vi 5 tømrerlærlinge ansat. Efterhånden som de bliver færdiguddannet ansætter vi nye lærlinge, og den tendens regner vi med at fortsætte. Flere af lærlingene ender også ud med at blive hos os efter uddannelsen, og er derved med til at videregive deres viden og sørge for at bibeholde og fortsætte ”the good spirit”, som er kendetegnet for Midtjysk Albyg medarbejdere.

 

”Min drøm har altid været at blive bygningskonstruktør, og fik at vide at det bedste ville være at få håndværkeruddannelsen først. Så derfor kom jeg i lære som tømrer, og da jeg så blev så glad for at være hos Midtjysk Albyg, og fik tilbudt at blive – ja, så blev drømmen lige sat midlertidig i bero. Det bedste ved at være her, er at både som ny udlært, og som lærling får vi utroligt meget frihed under ansvar, og god mulighed for medbestemmelse. Og så har jeg bare de bedste kolleger, så det er en fornøjelse at gå på arbejde.”

 

Citat: Kristoffer Uth, udlært tømrer hos Midtjysk Albyg.

 

Så en opfordring herfra til alle vores kolleger i branchen;

 

Ansæt en eller flere lærlinge og vær med til at sikre branchens fremtid!

< Tilbage